Actief op zoek!

Deze zoektocht brengt je langs de belangrijkste monumenten op de stadsbegraafplaats aan de Philipssite. Je komt zowel op het zogenaamde oude kerkhof (O.K.) als op het nieuwe kerkhof (N.K.). Het oude kerkhof is het middengedeelte, een rechthoekig terrein met hoofdzakelijk rechte lanen. In het noorden werd een annex toegevoegd met even strakke structuur. Het nieuwe kerkhof is een uitbreiding in zuidelijke richting (kant van de voormalige Philipsfabrieken), met ongelijke velden en kronkelende wegen.

We raden je het parcours aan dat op het plan met een gele lijn aangeduid is. Je kan het beste starten aan de dienstgebouwen bij weg G (de rode beukendreef). Wellicht is het nuttig soms een beetje op afstand rond te kijken naar monumenten en graven die op de één of andere manier extra opvallen, bijvoorbeeld omdat ze boven de andere uitsteken.

De zoektocht bevat twee delen: een vragenreeks en een fotoreeks.

  • De vragen spreken voor zich. Bij de meeste vragen geven we je indicaties in welk deel van de begraafplaats je het antwoord kan vinden.
  • De fotoreeks bestaat uit 2 keer 20 foto’s. Bij elke foto uit de ene groep past een foto uit de andere groep. Het is aan jou om uit te zoeken welke foto’s bij hetzelfde graf of gedenkteken horen.

Je kan de zoektocht online afwerken en meteen of op een later tijdstip je antwoorden doorsturen. Je antwoorden blijven bewaard tot je het antwoordformulier verzendt. Als je over een monument of een gebeurtenis meer wil weten, kan je op je tablet, smartphone of laptop doorklikken op de daartoe voorziene knoppen en krijg je extra info. Deze extra info is niet nodig om de zoektocht op te lossen. Maar misschien is je nieuwsgierigheid bij het bezoek aan de begraafplaats gewekt en wil je gewoon meer te weten komen.

Voor wie liever met papier werkt, is er de mogelijkheid tot downloaden en uitprinten. De foto’s kan je eventueel op postkaartformaat snijden om je bezoek gemakkelijker te maken. Er zijn ook een beperkt aantal prints op de administratie van de begraafplaats ter ontlening beschikbaar.

Je neemt er zoveel tijd voor als je wenst. Je hoeft het ook niet allemaal ineens te doen. We schatten de nodige tijd voor volledige afwerking op 3 uren.


Wil je graag feedback over de gevonden antwoorden? Vul het antwoordformulier in en stuur dat online door. Enkele dagen later krijg je je resultaat.


Veel succes!