Deze begraafplaats wordt het “oud kerkhof” genoemd, al ligt ze niet vlakbij de kerk. Vanaf de kerk moet je zo’n vijfhonderd meter stappen vooraleer je hier bent. Het is een tweedelig rechthoekig plein. In het voorste, ommuurde deel bevinden zich de oudste graven. Daarachter ligt een tweede gedeelte, recenter in gebruik genomen en afgeboord met een haag. In het oudere gedeelte zijn op de vrijgekomen plaatsen ook jongere grafmonumenten toegevoegd. In beide delen tref je graven van (oud-) militairen aan. Voorin liggen gesneuvelden uit de wereldoorlogen. De oud-strijders vind je achterin.

De variëteit in grafmonumenten is op deze relatief kleine begraafplaats vrij groot. Er zijn indrukwekkende monumenten die boven de ommuring uit komen, maar even goed eenvoudige gietijzeren kruisen. Je vindt er unieke ornamenten en art deco monumenten, doch even zeer graftuintjes voor overledenen wiens naam nauwelijks nog leesbaar is.

De wegen die vroeger in kiezelsteentjes waren, zijn intussen groene zones geworden. Ook op lege plaatsen werd gras gezaaid. Het ligt in de bedoeling de doorgang achterin open te maken, zodat men zich via de begraafplaats van de ene straat naar de andere kan begeven.

Ingang: Henri Wittebolsstraat, tegenover nr. 89, 3018 Leuven